четвртак, 30. март 2017.

У „Шумицама” у понедељак изложба дечје карикатуре „Мали Пјер”

У Установи вождовачки центар „Шумице” у понедељак, 3. априла, у 12 часова биће отворена изложба дечје карикатуре „Мали Пјер 2017”. Жири у саставу Драгутин Гане Милановић, Дејан Патаковић и Горан Дивац, карикатуристи, одабрао је за излагање колекцију од 66 карикатура, а наградио је 21 дечји рад. Деци ће бити уручене дипломе, каталог изложбе и беџ (аплициран награђен дечји рад). Покровитељ је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину.

Пријатељи деце Београда и Компанија „Вечерње новости” организовали су 23. конкурс за дечју карикатуру „Мали Пјер” на коме је учествовало око 2.650 деце из 109 основних и средњих школа у Београду. Дечји радови су најчешће инспирисани темама  везаним за породицу, школу, заштиту животне средине, за приказ јавних личности и  појава друштвеног окружења. После школских и општинских изложби за финалну селекцију упућенo je 235  дечјих радова. Компанија „Вечерње новости” поклониће им каталог карикатура са конкурса „Пјер“. 

Конкурс за дечју карикатуру настао је као право и шанса деце да свету одраслих упуте своје поруке за детињство по мери детета и да изразе свој став и мишљење о свету и појавама у свом окружењу. 

Најбоље дечје карикатуре моћи ће да се погледају до 10. априла.